15 Aralık 2016 Perşembe

Dağ 2

Ömür OKUR "un sitesinden bir yeni yazı: Dağ 2

Eskiden düşünce yayma aracı matbaa idi, şimdi ise matbaa halen aktif olsa da; sinema okumaktan aciz ve her işin kolayına kaçan insanoğlu için matbaadan bu görevi devralmış durumda.


Askerlerinin, kendi vatanlarının dışında, başkalarının vatanlarının içişlerine yaptıkları haklı ya da haksız müdahalesini; gerçekten yaşandı ya da yaşanmadı abartı, duygusallık, milliyetçilik, insancılık, barışçılık, hürriyetçilik katıp filmler çekerek algı operasyonu ile haklı göstermeye çalışan, aynı zamanda da Amerikanın savaş gücünü göstererek gözdağı vermeyi amaçlayan Amerika Savunma Bakanlığı"nın Holywood"a çektirdiği filmler hepimizin malumu... (Rambo, Kara Şahin Düştü, Görev Usame Bin Ladin, Ölümcül Tuzak, Pearl Harbour, Günaydın Vietnam ve daha nicesi)


Biz Türkler ise diğer uygarlıklardan çok çok eski zamanlarda yaşamış Göktürklerden Bilge Kağan"ın diktirdiği abidelerde ders niteliğinde alınacak yazılı tarihimiz olmasına rağmen; aynı dersi defalarca almasına rağmen aynı sorular farklı şekilde sorulduğunda yine başarısız olan bir öğrenci gibiyiz.  


Herkesin savaşıp toprak kazandığı dönemde İstanbul"u fethettik barbar dediler, Çanakkale Savaşı"nda bize saldırdılar ama yine bizi haksız saydılar, Ermenileri soykırıma uğratmadık soykırımı kabul edin diyorlar, Kurtuluş Savaşı mücadelemiz ve Kıbrıs Çıkarması"nda haklıydık, PKK ile mücademizde de haklıyız ama bunu kimseye anlatamıyoruz.


Osmanlı İmparatorluğu askerlerini İngilizler ile Fransızlar ile birlik olarak arkadan hançerleyerek köle olan, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki barış ve refah içinde yaşamlarını, şimdiki devlet yöneticilerinin açık açık söylediği Ortadoğu ve kuzey Afrika ülkelerinde Türk"ün adaletli yönetimi anlatıla anlatıla bu zamanlara kadar gelmiştir.


Yıllar önce Kosova"daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü yönetimini devir alan Türk askerleri, bölgeye girerken halkın Türk Bayrakları ile birlikte gösterdiği hoş karşılanma görüntüleri hala gözlerimin önünde ve o karşılama batı askerlerini imrendirmişti.


Bu filmde, kendisini DAEŞ elinden kurtaran askerden bile korkan ama askerin göğsündeki brövesindeki Ay Yıldızı görerek Turk diyen kadının o sahnesi ne güçten ne zayıflığa geldik düşünceleri ile birlikte gözlerimi yaşarttı.


Dağ 2 filmi; İzlediklerim içinde DAEŞ"i Müslüman görünümlü barbar şeytan olarak en iyi betimleyen film.


Türk Asker filmi olarak Nefes Vatan Sağolsun filminden sonra izlediğim en etkileyici film.


Profesyonel bir güvenlik görevlisinin seçilim, eğitim ve operasyona katılım sürecinin, bir Bordo Berelinin seçilim, eğitim ve operasyona katılım sürecini anlatarak son zamanlarda şehit olan güvenlik güçlerimize bakınca (http://www.ruhunaelfatiha.com/category/sehitlerimiz/ adresinden ulaşabilirsiniz) Üniversite mezunu iş bulamayıp Polis, ailesinin maddi durumuna katkıda bulunmak için teskere bırakarak Uzman Çavuş olan... bir kaç aylık eğitimden sonra en hassas bölgelerde bölgenin şartlarına uyum sağlamış hainlerin önüne bırakılan güvenlik güçlerimiz konusunda ne kadar hatalı uygulama yapıldığını da gösteren en iyi öğretici film.


Askerlerin birbirleri ile olan arkadaşlık ilişkilerini, takımın geri kalanının bekası için fedakarlıklarını izlerken kendinizi o karakterlerden birisinin yerine koymanızı sağlayan bir film.


Vatandaşların, bir başka olay ya da insan hakkındaki düşüncelerini özgürce ifade etmeleri ve bu ifadenin suç olmaması gerektiğini anlatan bir film.


Bu film Türkiye olarak her konuda zor zamanlar geçirmemize rağmen komedi film furyasının baş döndürdüğü ama güldüremediği sinema sektörümüzde çatışmaya giren, şehit, gazi olan kahramanlarımızı anlamamızı sağlayan harika bir gerçek gündem filmi.


Bu film çok güzel bir film.


Allah sizi hainlerin kör kurşunlarından korusun, bizim hayatımızın korkusuzca geçmesi için kendilerini siper eden kahramanlarımız!


https://youtu.be/bax_z2dhdfI

Benim Puanım: 10 / 10


IMDB Puanı: 10 / 10


Sinemalar.com Puanı: 8,4 /10


Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2016


Yapımı : 2016 - Türkiye


Tür : Dram , Macera


Süre: 135 Dak.


Yönetmen : Alper Çağlar


Oyuncular : Çağlar Ertuğrul , Ufuk Bayraktar , Ahu Türkpençe , Atılgan Gümüş , Murat Serezli


Senaryo : Alper Çağlar

Yazı http://www.omurokur.com/2016/12/dag-2/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder