14 Şubat 2017 Salı

Hayırcılara Mektup

Ömür OKUR "un sitesinden bir yeni yazı: Hayırcılara Mektup


Türkiye Cumhuriyeti"nin Cumhurbaşkanı, İktidar partisi ve muhalefetin zayıf gücü MHP"nin başkanı açık açık hep bir ağızdan hayırcıları terör örgütü üyesi olmakla itham ediyorlar! Neden?


Hayır diyenlerin neden hayır dediklerinin  altında yatan sebebin gerçekten ne olduğunun dinlenilmesini ve öğrenilmesini istemiyorlar.


Böylelikle hayıra dönüşmesinden korktukları evetleri koruma altına almaya çalışıyorlar.


Evet diyen de hayır diyen de bu ülkenin vatandaşı.


Ülkeyi yönetmek için göreve seçilmiş olan kişilerin, ülke vatandaşlarını kutuplaştırmaması gerekmektedir. Ülkeyi yönetenler birleştirici olmalıdır. Ayrıştırmacı değil.


Konu Recep Tayyip Erdoğan"ın sahip olacağı olağanüstü yetkilerden daha ileri boyuttadır. Recep Tayyip Erdoğan"ın Başkan olması sadece buz dağının şimdiki haliyle göründüğü kısmıdır.


Şimdi siz eyy HAYIRCIlar Neden HAYIR? diyoruzu  illerde büyük ilçelerdeki mitinglerde anlatmaya çalışacaksınız. Bunu anlatırken geçen seçimlerde yapmış olduğunuz hatalara düşmeyin sakın. Yaptığınız hata sizi gerçekleri anlatmaktan alıkoyan iktidarın açmış olduğu polemiklere cevap yetiştirmeye çalışmanızdı.


Bu hatayı tekrarlamayın.


Ve bütün illere, bütün ilçelere, bütün kasabalarda, bütün köylere ulaşın… bütün kahvelerde oturun anlatın.


Taşımalı eğitim ile birlikte köyler arka bahçe olarak gördükleri yerlerden yetişen imamlara teslim edildi. Onların birçoğu bu EVET HAYIR oylamasını Müslüman ile dinsiz oylaması olarak göstererek sanki HAYIR diyen Müslüman değilmiş gibi göstermeye çalışacaklar.


Sizin oralara ulaşarak, orada bulunan vatandaşlara doğruyu götürmeniz gerekmektedir.


Koalisyonun olmadığı tek başına iktidarın hüküm sürdüğü son 14 yılda, İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı zaten tek ses çalıştı. Peki bu tek sesliliğin sonucunu 15 Temmuzda büyük bir acı öğrendik. 15 Temmuzu gerçekleştirenleri o koltuklara kimler oturttu. Sorgulayınız…


Kandırıldım diyerek bir ülke başkanı sorumluluktan kaçamaz!


Sistemin başkanlık sistemi olmasına şimdi ne gerek var zaten yıllardır başkanlık sistemi gibi yönetiliyoruz…


Kendi yakınlarının yükseldiği, yalakalık yapmayıp işini yapanların ama muhalif siyasi görüşten olanların küstürüldüğü bir yönetim anlayışı içerisinde her zaman yeni depremlere hazır olmak gerekir.


Yalakalığın, tanışlığın değil eğitime tecrübeye gösterilen başarıya göre makamın şartlarının belirlendiği ve sahiplerinin torpilsiz olarak belirlendiği bir sistem inşa etmek en geçerli yoldur.


Eyy siz HAYIR"ı vatandaşı anlatacak büyükler iktidarın açacağı hiç bir tartışmaya girmeden NEDEN HAYIR"ı tek tek örnekleri ile anlatın.


HAYIR dersinize iyi çalışın.


Vatandaşa cevap veremeyeceğiniz tek bir soru dahi olmasın. Saçma sloganlara da bulaşmayın.


Doğruyu anlatın.


Konunun Recep Tayyip Erdoğan olmadığını anlatın.


Tehlikeyi anlatın.


Tehditi anlatın.


Sonra bırakın herkes kendi düşüncesi ile hayır ya da evet desin.

Yazı http://www.omurokur.com/2017/02/hayircilara-mektup/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder