22 Kasım 2017 Çarşamba

Naim Süleymanoğlu, Cep Herkülü

Ömür OKUR "un sitesinden bir yeni yazı: Naim Süleymanoğlu, Cep Herkülü


Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler için olduğu gibi kıt kanaat yaşam mücadelesi veren Türk halkı için de, hangi dalda olursa olsun bir spor müsabakasında bir Türk’ün madalya kazanması bütün sıkıntılarından kurtulması anlamına geliyordu.


Halen daha da öyle…


1988 Seul Olimpiyat Oyunları’ndaki ulaşmış olduğu başarıyı hatırlıyorum; (köyde 2. sınıfında okuduğum ilkokuldan okul çıkışı mıydı yoksa arkadaşlarla oyun oynadıktan sonra akşam olduğu için eve mi gelmiştim orasını tam kestiremiyorum) annemin ve babamın siyah beyaz televizyonda bir şeyler izlediğini ve sevinerek helal sana dediklerini hatırlıyorum…


Kameralar uzak çekim, yakın çekim Naim Süleymanoğlu’nu çekiyordu. Arkada yavaş yavaş yükselen Türk bayrağı ve çalan İstiklal Marşı…


Naim Süleymanoğlu’nun yüzünde gurur ifadesi.


Sen bu Türk halkının küçükte olsa yüzünün gülmesine sebep oldun ya Allah’ta senin yüzünü güldürsün Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu.


Ruhuna el Fatiha


http://www.ruhunaelfatiha.com/2017/11/18/naim-suleymanoglu-naum-shalamanov-cep-herkulu/ Yazı http://www.omurokur.com/2017/11/naim-suleymanoglu-cep-herkulu/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder