26 Mayıs 2014 Pazartesi

Hz. Muhammed, Son Peygamber, Çizgi Filmi

Ömür OKUR "un sitesinden bir yeni yazı: Hz. Muhammed, Son Peygamber, Çizgi Filmi

Hz. Muhammed çizgi filmi posterBiz Müslüman Türkler o kadar şanslıyız ki aslında, Son Peygamber, bir Allah’ın elçisi Hz. Muhammed’i önder belirlemiş, dini İslam’ı seçmiş ve Kuranı Kerimi başucu kaynak kitabı kabul etmişiz ki Kuranı Kerim demek geçmiş tüm büyük kavimlerden dersler demek; insanca yaşamak için gerekli tek kaynak demek.


Göktürklerden beri hataları ile doğruları ile yazılmış tarihimiz var. Göktürklerden bu tarafa arada kurulup yıkılmış devletleri pas geçiyorum 3 kıtaya hâkim olmuş cihan devleti Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasçılarıyız ve bu hakkımız mirası bile alırken vermiş olduğumuz Kurtuluş Savaşı gibi bir bağımsızlık savaşımız var. Kurtuluş savaşından önce dünyanın o devirdeki en güçlü donanmalarına geçit vermediğimiz Çanakkale Destanımız var. Ama ne yazık ki hepsini kendi ellerimizle acımasız tarih mezarına defnediyoruz.


Hâlbuki elin oğulları yaptıkları küçük şeylere bile destan yazmakta, olmuş şeyleri bire bin katarak tarih diye nesilden nesile aktarmaktalar; sonradan değiştirilmiş dinlerini Hristiyanlığı, Yahudiliği… nasılda savunuyorlar, nasıl da biliyorlar dinlerinin peygamberlerini Hz. İsa’yı, Hz. Musa’yı, Hz. Davud’u, inandıkları din uydurulmuş dahi olsa Budizm, Konfüçyüsçü lük… öğretilerini nasıl da tüm dünyaya yayıyorlar! Ya biz?


Geçmişimizle; Müslümanlığımızla, Türklüğümüzle övünüyoruz ama sadece övünüyoruz, sadece övünmek Müslüman Türk kimliğimizi kısa bir süre daha ayakta tutabilir fakat onlardan öğrendiklerimizi uygularsak ebediyen bu kimliklerle varlığımızı sürdürebiliriz...


Ağaç yaş iken eğilir atasözü doğrultusunda daha çocukken bu eğitimleri almalıyız, daha çocuklarken bu eğitimleri çocuklara vermeliyiz ki büyüdüklerinde Müslüman Türk kimliğine yaraşır birer birey olsunlar.


Aşağıda Hz. Muhammed S.A.V.’in peygamberlik dönemini anlatan ÇAĞRI tadındaki çizgi filmi hem çocuklarınız için hem de sizin için Hz. Muhammed’i tanımak bakımından mükemmel bir kaynak görevi görecektir.



Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,9 / 10

Vizyon Tarihi: 08 Kasım 2002

Yapımı: 2002 - ABD

Tür: Animasyon

Süre: 95 Dak.

Yönetmen: Richard Rich

Seslendirenler: Erol Günaydın, Volkan Severcan, Haldun Boysan, İstemi Betil, Kerem Atabeyoğlu

Senaryo: Brian Nissen

Yapımcı: Mowafak El-harthy Yazı http://www.omurokur.com/2014/05/hz-muhammed-son-peygamber-cizgi-filmi/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder