[jwplayer player="2" playlistid="29121"]
Dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden biri olan Unilever bir araştırma yaptırdı.
Bağımsız bilim dergisi "Food Quality and Preference" araştırmanın sonuçlarını yayımladı.
Araştırmanın konusu;
Çay molaları zaman kaybı mı?
Çay molalarının çalışanlar ruh haline pozitif etkisi var mı?
Hollanda"da bilim adamları çay molalarının çalışanlar üzerine etkisini inceledi ve çay molalarının zaman kaybı olmadığını, çalışanların ruh halini iyileştirdiğini ve gizli potansiyelini ortaya çıkarabildiğini gösterdi.
Bilim adamlarının araştırmasına 150 çalışan katıldı. Araştırmada, moladayken ilk gruptakilerden bir fincan çay alması, ikinci gruptakilerden tatlı gıdalar tüketmesi ve üçüncü gruptakilerden su içmesi istendi.
Katılımcıların ruh hali, yaratıcılığı ve motivasyonu bazı çizim ve oyunlarla test edildi.
Çay içen gruptakilerin testlerde diğer gruptakilerden daha istekli ve başarılı olduğu, zor durumlarla karşılaştığında daha çabuk çözüm bulduğu ortaya çıktı.
Bilim adamları, bu olumlu etkilerin çaydaki kafein ve tein maddelerden kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.
Afiyet olsun.
Yazı http://www.omurokur.com/2014/12/cay-molasi/ adresinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder