12 Ocak 2017 Perşembe

Spectral

Ömür OKUR "un sitesinden bir yeni yazı: Spectral

İnsanoğlunun kendine yetebileceğinden daha fazlasına sahip olmaya başladığı zamanlardan beri en fazla harcamayı savunma ve silahlanmak için harcamaktadır.


Hatta silahlanmaya Hz. Muhammed"de (Allah"ın selamı O"nun üzerine olsun) bir hadisinde “silahlanın, düşmanınızın silahıyla da silahlanın ki düşmanınız size saldırma cesaretinde bulunamasın" demiştir.


İlk başlarda yumruk yumruğa dövüşen insanoğlunun hakim olma mücadelesi, zaman içinde alet yapımını da öğrenmesiyle birlikte en iyi alet edevata sahip olanın avantajı ele geçirdiği bir savunma ve silahlanma yarışına dönüştü, yakına gitmeden ve uzak mesafeden - görünmeden insan öldürmeler başladı, kimyasal nükleer biyolojik silahlarla kitle öldürmeler ve yerleşim yerleri tahribatları başladı, şimdilerde insansız hava araçları ve robotlar kullanılarak saldıran tarafın insan kaybı azaltılması çalışılmakta...


Yürüyen ölüler film ve dizisini gerçeğe dönüştürecek deneylere başlandı; amaç robotlar için yapılan masrafı ortadan kaldırarak zaten yaratıcının en mükemmel canlı olan insan bedenini kullanarak ölümsüz savaşçılar ortaya çıkarmak, yakın zamanda kim bilir daha nelere tanık olacağız?


Bu filmde de yine kimse tarafından bilinmeyen bir tür silahı anlamaya çalışacağız… bu silah Bose Einstein yoğuşması kuramından ortaya çıkarılmış. Bose Einstein yoğunlaşması hakkında bilgi almak için tıklayınız. BOSE-EINSTEIN YOGUSMASI 


Holywood bu filmde Delta gücünün gücünün büyüklüğünü ortaya çıkarıp teknolojiden ne kadar yararlandığını anlatırken diğer taraftan da öngörülemeyen daha güçlü silahların karşısında çaresiz olabileceğini anlatıp her şeye hazırlıklı olunması tavsiyesi vermektedir.


https://youtu.be/rmC3ZhIHHi4

Benim Puanım: 9 / 10


IMDB Puanı: 6,4 / 10


Sinemalar.com Puanı: 7,5 / 10


Yapımı : 2016 - ABD


Tür : Aksiyon


Yönetmen : Nic Mathieu


Oyuncular : Emily Mortimer , Bruce Greenwood , James Badge Dale , Clayne Crawford , Cory Hardrict


Senaryo : George Nolfi , John Gatins , Ian Fried

Yazı http://www.omurokur.com/2017/01/spectral/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder