19 Ekim 2016 Çarşamba

Büyük Plan, The Master Plan

Ömür OKUR "un sitesinden bir yeni yazı: Büyük Plan, The Master Plan

the-master-plan-buyuk-planBüyük plan ya da plaza dili şekliyle söylersek "master plan"; sonuca odaklanarak sonuca giden yolda, karşılaşılabilecek her türlü sorun için, sorunu çözen yöntemleri kapsar. A planının hükmü kalmadıysa B planı, B planı da geçersiz kaldıysa C planı… Bu planların ne kadar başarılı olacağı ya da ne kadar alternatif üretildiği, sonucu ve sonuca giden yolda yöntemleri belirleyecek beyin takımının ve uygulamaya koyacak ekibin yetenekleri ile doğru orantılıdır. Karşılaşılabilecek %1 sorunu bile aman canım bu da olmaz ki diye göz ardı edip onun için önlem almamak, artık son aşamasına varmış, adeta istenen sonuca ramak kalmış bir planı bile başarısızlığa götürebilir. Büyük planlar yaparak gerçekleştirmek için eyleme girişenler, karşılarında da kendi yaptıkları harekete önlem için büyük planlar yapmış birilerinin de mutlaka olduğunu bir an olsun akıllarından çıkarmamalıdırlar.


Düşman cephelerde savaşan iki büyük plandan, hangi taraf her şeyi düşünmüşse ve karşı tarafın bir iki planını al aşağı edipte başarı nidaları atmayıp diğer önlemleri almaya devam ederse o taraf zafere ulaşacaktır.


Unutmayın ki; büyük planlar içinde karşı tarafı zafer sarhoşluğuna sokup mantıklı düşünmekten alıkoyacak, acaba ben şunu uygulasam karşı taraf ne yapacak sorusuna cevap olacak, başarısızlık gibi görünen ama büyük planın aksiyonlarına yön verecek deneme başarısızlık planları da olacaktır. Ne diyorlar Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde alta düştün diye üzülme üste çıktın diye sevinme…


Gelecek her kes için iyiyi planlayanın olsun iyi seyirler...


https://youtu.be/Qo5R6DUje6o

Benim Puanım: 10 / 10


IMDB Puanı: 5,7 / 10


Sinemalar.com Puanı: 7,5 / 10


Yapımı : 2015 - İsveç


Tür : Aksiyon , Komedi , Macera


Süre: 91 Dak.


Yönetmen : Alain Darborg


Oyuncular : Susanne Thorson , Jens Hultén , Malin Vulcano , Alexander Karim , Torkel Petersson


Senaryo : Stefan Ahnhem , Tomas Tivemark , Alain Darborg , Piotr Marciniak


Yapımcı : Fredrik Wikström , Jessica Ask

Yazı http://www.omurokur.com/2016/10/buyuk-plan-the-master-plan/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder